HEMEL PRIRODNA KOZMETIKA

Mnogima od vas ovaj sajt može izgledati kao još jedna od mnogih sličnih prezentacija kozmetičkih proizvoda, kakve ste već nebrojeno puta imali prilike razgledati. Razliku predstavlja suština poslovne filozofije naše tvrtke. Ono što nas izdvaja od onih koji u laboratorijima stvaraju sintetičke zamjene za sirovine iz prirode, je sljedeće:

Hemel preparati se sastoje od isključivo prirodnih, ljekovitih darova livada, šuma i košnica!

Primarna, najzastupljenija komponenta gotovo svih kozmetičkih proizvoda je voda (80-90%). Kada je čista i svježa, voda je izvor zdravlja, ali i najpogodnija sredina za razvoj bakterija i drugih štetnih mikroorganizama, koji mogu izmjeniti njena ljekovita svojstva i učiniti je opasnom po zdravlje. Zato se u vodu koju pijemo dodaje klor, zato voda koja se daje bebama mora biti prokuhana i zato kozmetički proizvodi koji sadrže vodu moraju sadržavati i različite sintetičke konzervanse i druge kemikalije, čiji je zadatak uništiti sve mikroorganizme koji bi potencijalno mogli dovesti do kvarenja proizvoda. To je, naravno, dobro za proizvod, ali ne i za organizam u kojem se svi ti otrovi nagomilavaju i talože.

Proizvodi koji sadrže vodu, pored konzervansa, imaju u sebi i razne vrste emulgatora, koji omogućavaju sjedinjavanje vode s ostalim, "masnim" komponentama. Na etiketama su obilježeni kao troznamenkasti brojevi sa slovom E ispred, a Svjetska Zdravstvena Organizacija svake godine proširuje popis onih koji su zabranjeni za korištenje, jer su ocijenjeni kao nesigurni za zdravlje ljudi. Hemel preparati ne sadrže vodu, samim time nema potrebe za bilo kojim kemijskim tvarima, a neophodna hidratacija se osigurava nanošenjem na vlažnu kou.